26 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ‘ΕΛΠΙΔΑ 2022’

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ‘ΕΛΠΙΔΑ 2022’

Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος, για τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων, καθώς για ακόμη μια φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα υπήρξε μεγάλη κοινητοποίηση, μετά την κατεπείγουσα επιστολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προς την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ με θέμα την υποστήριξη των ραδιοεπικοινωνιών, της διεθνούς συνάντησης ανιχνευτών ‘ΕΛΠΙΔΑ 2022’.

Η συγκεκριμένη προσκοπική δραστηριότητα, πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και την πλαισιώνουν Πρόσκοποι Ανιχνευτές, από όλη την Ελλάδα και ορισμένες περιφερειακές Μεσογειακές χώρες.

Το παρόν έδωσαν περίπου 1200 νεαροί ανιχνευτές και εμείς κληθήκαμε να διασφαλίσουμε άρτιες επικοινωνίες, με τον τρόπο που κυρίως εμείς γνωρίζουμε και δεν είναι άλλος, εκτός της Ραδιοερασιτεχνικής μας ιδιότητας.

Τέσσερις ιδιαίτερες κορυφές με πολύ δύσκολη πρόσβαση για οποιοδήποτε όχημα και απαίτηση πολύωρης πεζοπορίας, όπως αυτές του Παρνασσού, Της Οίτης, Της Γκιώνας και των Βαρδουσίων, στάθηκαν ως καθαρή πρόκληση απέναντι μας.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ της επιστολής, της ανάλυσης των αναγκών, του σχεδιασμού, της σύνθεσης των υλικών και της εγκατάστασης τους, ήταν ο ελάχιστος δυνατός και μέσα σε μία εξαιρετικά ιδιαίτερη χρονική στιγμή, αυτή των καλοκαιρινών διακοπών.

Αυτό μας πείσμωσε όμως περισσότερο και όλοι μεταθέσαμε παραπίσω τους προσωπικούς μας σχεδιασμούς κα συγκεντρωθήκαμε στην αποστολή μας και μόνο.

Βλέπετε όταν κάτι έχει να κάνει με παιδιά, δίνεται πάντα απόλυτη προτεραιότητα.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν θετικότατο, αφού προσφέρθηκαν άμεσα οι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες και μέλη της Ε.ΡΑ.ΔΙΚ, επανδρώνοντας το κέντρο επικοινωνιών, μεταφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό στις κορυφές των βουνών και πραγματοποιώντας 24ωρες βάρδιες, με σκοπό την ασφάλεια των 1200 νέων παιδιών.

Αυτό που μας έμεινε από την συνεργασία μας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ήταν η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα και των δύο πλευρών, με μοναδικό σκοπό την επιτυχή διεξαγωγή της δράσης ‘ΕΛΠΙΔΑ 2022’

Η Ε.ΡΑ.ΔΙΚ απέδειξε και πάλι, πως είναι ικανή να φέρει εις πέρας αποστολές μεγάλης διαστασιολόγησης και όγκου ενεργειών.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους Ραδιοερασιτέχνες που συνέβαλαν τα μέγιστα, με την πολυήμερη παρουσία τους στα πανέμορφα Ελληνικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της επάνδρωσης του Κέντρου Επικοινωνιών.

Το φωτογραφικό υλικό είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να το παρουσιάσουμε όλο εδώ.

Ε.ΡΑ.ΔΙΚ 2022

Related posts