03 Μαΐου, 2024

SZ1TT Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

SZ1TT Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί μια νέα μονάδα δημόσιας διοίκησης η οποία για πρώτη φορά συγκεντρώνει όλες τις κρίσιμες δομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Περαιτέρω, σκοπός του Υπουργείου είναι πριν από την μετατροπή οποιαδήποτε διαδικασίας σε ψηφιακή αυτή να απλοποιείται προκειμένου να αποφεύγεται η ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας.

Στο συγκεκριμένο υπουργείο, ανήκει και η νομική αρμοδιότητα θεμάτων που σχετίζονται με την υπηρεσία του Ραδιοερασιτέχνη.

Μια υπηρεσία που τον τελευταίο καιρό απολαμβάνει το έργο ψηφιοποίησης, όλων των διαδικασιών.

Φαίνεται πως υπάρχουν ορισμένοι υπάλληλοι του Yπουργείου, που πράτουν με θάρρος και κοιτάνε μόνο μπροστά, κάνοντας πράξη τα δικά τους αλλά και δικά μας οράματα.

Είναι μόλις λίγες ημέρες όπου δόθηκε η σκυτάλη της διοίκησης του Yπουργείου σε νέο Υπουργό, που ακούει στο όνομα κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και φέρει το Ραδιοερασιτεχνικό διακριτικό κλήσεως SV4LGB.

Ο  κ. Παπαστεργίου διετέλεσε Δήμαρχος Τρικάλων, είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων και γνώστης του αντικειμένου της Ραδιοερασιτεχνικής Υπηρεσίας.

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας και ο νέος Υπουργός, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Τηλεπικοινωνιακό σταθμό ασυρμάτου SZ1TT, του υπουργείου και τους ανέλυσαν τις δυνατότητες του σταθμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το Πανελλαδικό Διασυλλογικό δίκτυο DMR+, όπου και πραγματοποιήθηκε γενική κλήση προς όλους τους Ραδιοερασιτέχνες που τυχόν βρίσκονταν σε ακρόαση.

Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά μεγάλη, από πολλά ακριτικά σημεία και μεγάλες πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας.

Πιστεύουμε πως έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι, από την αμεσότητα και την ποιότητα της επικοινωνίας.

Το δίκτυο DMR+, είναι το μοναδικό Διασυλλογικό ψηφιακό Ραδιοερασιτεχνικό δίκτυο που μπορεί να προσφέρει ψηφιακές επικοινωνίες φωνής και δεδομένων, ανώτερης ποιότητας.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους αδειούχους συναδέλφους Ραδιοερασιτέχνες, που ανταποκρίθηκαν στην κλήση του Υπουργείου με τάξη και απόλυτη ορθότητα στις διαβιβάσεις τους.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του Υπουργείου, που μας βοηθάνε με το έργο τους και υποσχόμαστε κάποια στιγμή, να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα.

Να γνωρίσουμε πλέόν και τα πρόσωπα των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, για όλους μας!

Ακολουθεί παρουσίαση του νέου Υπουργού:

(Πηγή: https://mindigital.gr/)

Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα.

Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ.

Το 2001 κατασκεύασε και παρουσίασε μαζί με ομάδα συνεργατών του την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Η/Υ στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 300 ιδιωτικά έργα ΑΠΕ.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002, με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη το 2006, και το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Επανεξελέγη Δήμαρχος το 2019 και, την ίδια χρονιά, εξελέγη και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Είμαι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης, του Κώστα και του Νίκου.

Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ

SV1EDZ

Related posts