06 Μαΐου, 2024

SV3X Ψηφιακός Επαναλήπτης Νομού Λακωνίας

SV3X Ψηφιακός Επαναλήπτης Νομού Λακωνίας

Κόντρα στις δυσκολίες και την διάθεση της εποχής, η Ε.ΡΑ.ΔΙΚ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει τη δυναμική της, με έργα επί του πεδίου.

Είναι καιρός όπου στο τραπέζι των ιδεών και σχεδιασμού εγκατάστασης νέων ψηφιακών επαναληπτών, έπεσε η ιδέα ενίσχυσης και ‘θωράκισης’ της κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος αποτελεί μια γεωγραφική περιοχή, όπου κανένας συλλογικός φορέας δεν έχει ‘επενδύσει’ ουσιαστικά και σε μεγάλη κλίμακα.

Στο σημείο αυτό, φάνηκε η ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση της Ε.ΡΑ.ΔΙΚ που αποφάσισε να  δώσει μια ‘μάχη’ ώστε να βγάλει πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, από την ‘ψηφιακή Ραδιοερασιτεχνική απομόνωση’.

Πρώτη περιοχή ενδιαφέροντος η Σπάρτη και για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ το στοίχημα, η άμεση ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Οι δυσκολίες πολλές, με κύρια όμως τη χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης του κόμβου, που διήρκησε πολλούς μήνες.

Ευτυχώς επρόκειτο για τις τελευταίες αιτήσεις που κατατέθηκαν σε έγγραφη μορφή και ευελπιστούμε πως οι επόμενες θα είναι μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που δημιούργησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με πολύ υπομονή και επιμονή λοιπόν, η τεχνική μας ομάδα ετοίμασε τον εξοπλισμό για την μετάβαση σε κέντρο εκπομπής πλησίον της Σπάρτης, που θα φιλοξενούσε τον επαναλήπτη.

Οι αγαπητοί συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες της περιοχής, μας περίμεναν στην Εθνική οδό και μας οδήγησαν ασφαλέστερα και γρηγορότερα, στο σημείο.

Οι τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ξεπεράστηκαν γρήγορα και καταφέραμε σε πολύ μικρό χρόνο, να ενεργοποιήσουμε τον ψηφιακό μας επαναλήπτη.

Σήμερα λοιπόν ημέρα Σάββατο 8/7/2023, ο ψηφιακός επαναλήπτης φωνής SV3X ξεκίνησε να εξυπηρετεί τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από συναδέλφους της περιοχής, έδειξαν πως η πόλη της Σπάρτης καλύπτεται πλέον με φορητό πομποδέκτη, εντός κατοικημένης περιοχής αλλά και κινούμενου οχήματος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον χάρτη ραδιοκάλυψης.

Οι συχνότητες λειτουργίας του επαναλήπτη, είναι οι ακόλουθες:

438.7375 MHz (-7.6 MHz)

Διακριτικό: SV3X

Θέση: Νομός Λακωνίας

Ο συγκεκριμένος ψηφιακός επαναλήπτης, αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργοποιήσεων στην Πελοππόνησο, που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες, θα δημοσιευτούν άμεσα εδώ.

(Υ.Γ Μην ξεχάσω να αναφέρω τα νόστιμα φαγητά και το γλυκό κρασάκι που έφεραν ο Στράτος (SV1SIM) και οι συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες για τα καλορίζικα, αλλά και το γλυκύτατο παγωτάκι που απολαύσαμε στο ταξίδι της επιστροφής).

Με εκτίμηση

Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ

SV1EDZ

 

Related posts