25 Απριλίου, 2024

Παροχή τάσης 220v – SW1F Όρος Υμηττός

Παροχή τάσης 220v – SW1F Όρος Υμηττός

Από χθες ημέρα Δευτέρα 24-1-2022, και συγκεκριμένα τις πρώτες μεσημεριανές ώρες που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία ‘Ελπίδα’, υπήρξε διακοπή στην παροχή των 220v και της τροφοδοσίας όλων των συστημάτων επικοινωνίας του Υμηττού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι επικοινωνίες των συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών ήταν συνεχόμενες, εξαιτίας των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην Αττική και η παροχή του επαναλήπτη, των μικροκυματικών ζεύξεων, του POE switch, των καμερών ασφαλείας και του συστήματος συναγερμού, στηρίχτηκε αποκλειστικά στην εφεδρική μπαταρία 12v χωρητικότητας 180Ah που προσφάτως προμηθεύτηκε και τοποθέτησε στον ψηφιακό κόμβο SW1F, ο ραδιοερασιτεχνικός φορέας Ε.ΡΑ.ΔΙΚ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, λάβαμε προειδοποιητικό μήνυμα απο την συσκευή του επαναλήπτη SW1F, χαμηλής τάσης της μπαταρίας (περίπου 12,5v), κάτι που μας κινητοποίησε.

Προβήκαμε σε απομακρυσμένη μείωση της ισχύος, απενεργοποίησης του Roaming Beaconing και του Hang Time (‘oυρά’), ώστε να κάνουμε εξοικονόμηση στην κατανάλωση του επαναλήπτη.

Παράλληλα ζητήσαμε απο τους χρήστες μέσω ανακοίνωσης στην ομάδα του DMR Plus 202, να διακόψουν τυχόν άσκοπα APRS beacons και QSOs.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες, φάνηκε πως ακολουθησαν τις παρακλήσεις μας και ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι θα είχαμε τον κόμβο σε λειτουργία, για πολλές επιπλέον ώρες.

Πράγματι, πέρασαν περίπου 24 ώρες και μέχρι τώρα, ο κόμβος είναι ακόμη σε λειτουργία, με την τάση της μπαταρίας βέβαια να βρίσκεται στο κρίσιμο επίπεδο των 12,0v.

Χωρίς να μπορούμε να δώσουμε πολλές λεπτομέρειες, ενημερώνουμε ότι η διακοπή είναι γενικευμένη και ισχύει μέχρι τώρα, με πρόβλεψη δυσάρεστων εξελίξεων σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη.

Τα συστήματα επικοινωνιών του σημείου είναι υψίστης σημασίας και πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες, να φροντίσουν άμεσα για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Τις επόμενες ημέρες, σαν σύλλογος Ε.ΡΑ.ΔΙΚ θα φροντίσουμε για μια εντελώς διαφορετική προσσέγγιση σχεδιασμού της δομής του συγκεκριμένου κόμβου και θα εφαρμόσουμε τεχνικές που θα εξαλείψουν τα αποτελέσματα τέτοιων προβλημάτων.
Παράκληση για την συμμετοχή όλων σας, σε αυτή την προσπάθεια.

Μόνο με την δική σας βοήθεια, θα μπορέσουμε να ‘κτίσουμε΄ έναν αρτιότερο κόμβο, που θα παραμένει σε πλήρη λειτουργία, κάτω απο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Στην ιστοσελίδα www.eradik.org θα βρείτε την ενότητα ‘ΕΓΓΡΑΦΗ’, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε την διαδικασία εγγραφής σας και έτσι να γίνεται κομμάτι αυτής της τεράστιας προσπάθειας, δημιουργίας ενός απόλυτα επιχειρησιακού ψηφιακού κόμβου και δικτύου.

Σας χρειαζόμαστε όλους!

Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Related posts