26 Απριλίου, 2024

Δωρεά ψηφιακού DMR επαναλήπτη SV1NZP

Δωρεά ψηφιακού DMR επαναλήπτη SV1NZP

Υπάρχουν ορισμένοι συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες, όπου ενώ δεν ακούγονται στις συχνότητες και δεν τους γνωρίζει πολύς κόσμος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και προσφέρουν ανιδιοτελώς στην Ραδιοερασιτεχνική οικογένεια.

Ορισμένοι από αυτούς είναι απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου και με την επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού τηλεπικοινωνιών, βάζουν καθημερινά το λιθαράκι τους στην έρευνα και στην υλοποίηση σύνθετων ψηφιακών έργων επικοινωνίας. Ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας άνθρωπος που ακούει στο όνομα Νικόλαος Τσατσάκος και φέρει το διακριτικό κλήσεως SV1NZP.


Ο Νίκος εργάζεται επαγγελματικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα σε επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρίας Motorola. Το λέμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Νίκος είναι από τους πρώτους Ραδιοερασιτέχνες και επαγγελματίες στον χώρο, που μας μίλησε και μας έδειξε την ψηφιακή DMR τεχνολογία. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2014 ο Νίκος προσέφερε απλόχερα προς χρήση, μια επαγγελματική συσκευή επαναλήπτη, στον πρώτο αδειοδοτημένο Ραδιοερασιτεχνικό κόμβο στην Ελλάδα.

Εκτός από την συσκευή του επαναλήπτη, προσέφερε και την υψηλή τεχνογνωσία που μόνο αυτός κατείχε την εποχή εκείνη. Με την βοήθεια του λοιπόν ξεκινήσαμε να χτίζουμε ένα όνειρο, ενός πανελλαδικού διασυλλογικού ψηφιακού δικτύου. Η συσκευή που είχε διαθέσει ο Νικόλας, υπάρχει ακόμη στο ψηφιακό μας δίκτυο και έχοντας αποδείξει ότι είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών, προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Την 1-7-2021 ο Νίκος σύνταξε μια υπεύθυνη δήλωση, με την οποία έκανε πλέον δωρεά αορίστου χρόνου την συγκεκριμένη συσκευή, με μοναδική απαίτηση την ελεύθερη διάθεση προς χρήση σε όλους τους αδειούχους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες (κάτι που ήδη έχουμε εξασφαλίσει).

Από πλευράς Ε.ΡΑ.ΔΙΚ, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες και να τον διαβεβαιώσουμε πως θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτό το ψηφιακό δίκτυο, στις ‘βάσεις’ που ο ίδιος έβαλε, πριν από πολλά χρόνια. Η προσφορά του Νίκου Τσατσάκου SV1NZP ας γίνει παράδειγμα προς όλους μας και να δώσει ο καθένας μας, το ‘λιθαράκι’ που μπορεί να προσφέρει από το υστέρημά του.

Ευχαριστούμε Νίκο!

https://www.linkedin.com/in/nicholastsatsakos/?originalSubdomain=gr

Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ
SV1EDZ

Related posts