25 Απριλίου, 2024

SV6N – Νέος Ψηφιακός Κόμβος Ηπείρου

SV6N – Νέος Ψηφιακός Κόμβος Ηπείρου

Εν μέσω της θερινής περιόδου, φαίνεται ότι κάποιοι συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες, μένουν πιστοί στην αποστολή τους.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, επέλεξαν να αφιερώσουν μέρος του πολύτιμου χρόνου των επαγγελματικών τους διακοπών και ξεκούρασης, για να εκτελέσουν ένα κοινωφελές έργο, όπως αυτό της ενεργοποίησης ενός νέου ψηφιακού κόμβου.

Είναι περίπου ένας χρόνος, που ‘έπεσε’ η ιδέα ενεργοποίησης ενός ψηφιακού κόμβου στην περιοχή της Ηπείρου, με σκοπό την ενίσχυση ραδιοκάλυψης του σήματος του δικτύου μας, σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης.

Το συγκεκριμένο σημείο, προτάθηκε από συνάδελφο που κατάγεται από την Ήπειρο και φάνηκε ότι αποτελεί ιδανική επιλογή, συμπληρωματική του κόμβου SW8S της Κεφαλονιάς, για την βέλτιστη ραδιοκάλυψη του Ιονίου και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας.

Ένα σημαντικό κομμάτι της Εγνατίας Οδού, η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, το ανατολικό τμήμα της Κέρκυρας και ένα κομμάτι της Ιόνιας Οδού, μπορούν πλέον να είναι προσβάσιμα από Ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς βάσεως, οχήματος και πιθανά φορητούς πομποδέκτες.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και οι οικονομικές απαιτήσεις υλοποίησης του όλου εγχειρήματος, μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την λειτουργία αυτού του νέου ψηφιακού κόμβου, από την περιοχή της Ηγουμενίτσας, με διακριτικό κλήσεως του επαναλήπτη SV6N.

Τα αναλυτικότερα στοιχεία του επαναλήπτη, είναι τα ακόλουθα:

Διακριτικό: SV6N

Συχνότητα: 438,9625 (-7.6 MHz)

Για την ιστορία, θα αναφέρουμε ότι στην πολυμελή τεχνική ομάδα που κινητοποιήθηκε και υλοποίησε την εγκατάσταση του εξοπλισμού, συμμετείχε και Έλληνας συνάδελφος Ραδιοερασιτέχνης από το Βέλγιο, αλλά και από την πόλη της Καστοριάς.

Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

Το ψηφιακό δίκτυο DMR Plus, είναι η μεγαλύτερη Διασυλλογική Ραδιοερασιτεχνική προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών και έχει αποδείξει ότι πρόκειται για ένα ψηφιακό δίκτυο, με αποδέκτες όλους τους Ραδιοερασιτέχνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη του Δικτύου…

Καλές επικοινωνίες

Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων

Αύγουστος 2022

Related posts