24 Απριλίου, 2024

VK2KON – Κωσταντίνος Θανόπουλος

VK2KON – Κωσταντίνος Θανόπουλος

Αυτές οι ημέρες έχουν μια εντελώς διαφορετική ‘απόχρωση’, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να τις περνάμε παρέα με έναν ξεχωριστό συνάδελφο ραδιοερασιτέχνη, από την μακρινή Αυστραλία.
 
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Θανόπουλος και φέρει το διακριτικό κλήσεως VK2KON.
https://www.qrz.com/db/VK2KON
 
Ο Κωνσταντίνος είναι μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, από γονείς Έλληνες που μετα
νάστευσαν πολλά χρόνια πριν στη χώρα και από τότε σπούδασε και έγινε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς μηχανικούς.
 
Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, είναι η απίστευτη αγάπη για την πατρίδα μας και τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες.
 
Ο Κωνσταντίνος φροντίζει πάντα όταν έρχεται στην Ελλάδα (κάτι που το κάνει πολύ συχνά), να συναντιέται με τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες και να ταξιδεύει ανά την Ελληνική επικράτεια.
 
Εξαιτίας των προβλημάτων του Covid-19, αυτά τα σχέδια πήγαν λίγο πίσω, αλλά με την επιμονή και την υπομονή που τον διακατέχει, είναι λίγες ημέρες που κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υγειονομικές άδειες και τον έχουμε στην χώρα μας.
 
Η δική μας χαρά ήταν επίσης τεράστια, καθώς ήταν περίπου 1,5 χρόνο που τον ακούγαμε μόνο μέσω του ασυρμάτου και του δικτύου DMR Plus, κυρίως την ώρα που έκανε τον καθημερινό του μεγάλο περίπατο, στο Sidney της Αυστραλίας.
Εκεί ο Κωνσταντίνος δεν παραλείπει να κουβαλάει τον ασύρματο του, για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ακούει και να συνομιλεί με τους Έλληνες συναδέλφους.
Έτσι λοιπόν και εμείς φροντίσαμε να εκμεταλλευτούμε την επίσκεψη του στην μητέρα πατρίδα και κανονίσαμε το καθιερωμένο καλωσόρισμα, στο καθιερωμένο ΄κουτούκι του Γρύλλη΄στον δήμο Ταύρου.

 
Αν και κανονίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μαζευτήκαμε περίπου 10 άτομα και περάσαμε μια υπέροχη βραδιά, με εκλεκτά Ελληνικά εδέσματα και κόκκινο ημίγλυκο κρασάκι!!!!
 
Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί, αφού του υποσχεθήκαμε και βόλτα στο βουνό του Υμηττού, ώστε να έχει ιδία άποψη της πανοραμικής θέας του σημείου στο λεκανοπέδιο της Αττικής και της πολύχρονης κοπιαστικής δουλειάς, που έχουμε κάνει για τους Έλληνες και αλλοδαπούς αδειούχους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες.
 
Δεν βγάλαμε πολλές φωτογραφίες βέβαια, αλλά όπως λένε ‘μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις’, σας παραθέτουμε λοιπόν 2 όμορφες φωτογραφίες που θα σας μεταφέρουν όλη την εικόνα των παραπάνω περιγραφόμενων καταστάσεων.
 
Τέλος, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την απίστευτη αγάπη του Κωνσταντίνου, για το δίκτυο DMR Plus και για τον νεοσύστατο σύλλογο ‘Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων’, καθώς όπως μας εκμυστηρεύτηκε, έχουμε καταφέρει να ενώσουμε όλους τους Έλληνες χρήστες της ψηφιακής τεχνολογίας, σε ένα δίκτυο που αποτέλεσε ‘φάρο’ της Ελληνικής γλώσσας.
 
Ο Κώστας είχε την ευγενική πρόθεση ενίσχυσης των σκοπών του Συλλόγου μας και προσέφερε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, κάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα επιτάχυνσης της ανάπτυξης του δικτύου.
 
Ελπίζουμε το παράδειγμα του Κώνσταντίνου, να σταθεί παράδειγμα προς μίμηση και όλοι οι συνάδελφοι χρήστες του δικτύου, να βάλουν το λιθαράκι τους και η φωνή μας, να ακουστεί σε όλες τις γωνιές της Πατρίδας μας και του υπόλοιπου κόσμου.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο και όλους εσάς που στέκεστε καθημερινά δίπλα μας, ‘βάζοντας πλάτη’ για να ξεπεράσουμε τις καθημερινές Ραδιοερασιτεχνικές δυσκολίες υποστήριξης ενός πανελλαδικού και διασυλλογικού ψηφιακού δικτύου.
 
(Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και άλλη εξόρμηση σε βουνό και ταβέρνα σε πολύ ιδιαίτερο μέρος που συχνάζουν καλοφαγάδες μόνο!!!).
 
Δεσμευόμαστε την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών του δικτύου μας.
 
Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ
SV1EDZ

Related posts